joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: Patricia Gunnarsson <badhan@fizbd.com>
Reply-To: patriciagnirish@gmail.com
Date: Mon, 14 Feb 2022 03:28:06 +0600 (BDT)
Subject: =?utf-8?Q?Perint=C3=B6?=


Rakkaani

Olen Gunnarsson Patricia ja Irlannin kansalainen, naimisissa Late Engr George Gunnarssonin kanssa, joka työskenteli monikansallisessa öljy- ja kaasututkimusyhtiössä Tullow Oil plc Lontoossa noin 19 vuotta ennen kuin hän kuoli 25. elokuuta 2020.

Minä ja myöhäinen mieheni olivat naimisissa lähes 24 vuotta ilman lasta. Mieheni kuoli lyhyen neljän päivän sairauden jälkeen. Kun kuollut mieheni oli elossa, talletimme itse asiassa 3 200 000 dollarin summan offshore-tilillään Cahoot Bankilla Lontoossa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja tämä rahasto on edelleen myöhäisen mieheni pankkitilillä Cahoot-pankin kanssa.

Jo ennen kuin mieheni kuoli,
Minulla on keuhkosyöpä
Äskettäin lääkärini sanoi minulle, että en eläisi yli 2 kuukautta keuhkosyöpäongelmani takia, ja minua vaivaa eniten äskettäinen aivohalvaukseni.
Nyt kun en enää aio elää seuraavan kahden kuukauden jälkeen, kuten lääkäri on osoittanut, olen päättänyt käyttää tätä rahastoa Jumalan työn tekemiseen auttamalla äidittömiä lapsia, tukemaan kristillisiä kirkkoja ja auttamaan leskiä.

Otin sinuun yhteyttä, koska haluan seurakunnan tai henkilön, joka voi käyttää tätä rahaa, työskennellä Jumalan hyväksi ja varmistaa, että Jumalan talo säilyy. Tein tämän päätöksen, koska minulla ei ole lasta kirjoittaa pankkiin lunastamaan tätä rahaa. En voi enää luottaa perheeseeni ja lähisukulaisiini, koska he eivät voi koskaan käyttää tätä rahaa Jumalan työhön,
he voivat käyttää sitä vain henkilökohtaisiin ja itsekkäisiin etuihinsa, enkä halua, että näin tapahtuu.

Koska en ole varma selviytymisestä tässä taudissa, kuten lääkäri on sanonut, pyydän teitä vilpittömästi auttamaan minua tämän humanitaarisen työn suorittamisessa. Haluan, että edesmenneen aviomieheni pankki siirtää nämä 3,2 miljoonaa dollaria henkilökohtaiselle pankkitilillesi ja kun saat rahat, sinun on käytettävä 60 % rahastosta Jumalan työn tekemiseen auttamalla orpolapsia, 2. tukemalla kristillisiä kirkkoja 3. auttamalla Lesket.

Ja sitten käytä loput 40% rahastosta sinulle ja perheellesi.

Jos olet kiinnostunut saamaan nämä rahat kuolleen aviomieheni pankista ja auttamaan minua tekemään tätä humanitaarista työtä Kaikkivaltiaan Jumalan hyväksi, haluaisin sinun vastaavan minulle, jotta voin antaa sinulle kaikki tiedot pankista ja kuinka rahat siirretään pankkitilisi yllä mainittua tarkoitusta varten.

Jos tarvitset lisätietoja, haluaisin, että otat minuun yhteyttä yksityisen sähköpostiosoitteeni kautta: gunnarssonpatricia@yahoo.com

Rouva Patricia

Anti-fraud resources: