joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: <mr.chriswilliams54@gmail.com>
Reply-To: chriswilliams-creditsuisse@accountant.com
Date: Wed, 09 Sep 2020 00:34:22 -0700
Subject: Credit Suisse Bank

Laba diena, ka tev klajas šodien? Es sanemu jusu e-pasta kontaktpersonu no jusu valsts biznesa direktorija un nolemu sazinaties ar jums saistiba ar šo biznesa priekšlikumu. Es esmu Mr. HRHR Williams gramatvedibas revizijas departamenta Credit Suisse Bank vaditajs, One Cabot Square, Londona E14 4QJ, Apvienota Karaliste. Es sazinos ar jums saistiba ar biznesa priekšlikumu, kas mums abiem sniegs milzigu labumu.

Sava departamenta es atklaju pamestu summu 17,5 miljonu sterlinu marcinu (septinpadsmit miljonu pieci simti tukstoši Lielbritanijas sterlinu marcinu) konta, kas pieder vienam no musu arzemju klientiem, novelotajam Brodskii Nikolai kungam, krievu uznemejam, kurš cieta no Malaysia Airlines 370. lidojums (MH370 / MAS370), kas 2014. gada 8. marta avareja Indijas okeana dienvidos, braucot no Kualalumpuras starptautiskas lidostas uz Pekinas galvaspilsetas starptautisko lidostu, nogalinot visus uz klaja esošos.

skatiet vietni, lai iegutu vairak informacijas: http: //www.bbc.com/news/world-asia-26503141


Kopš vina naves musu banka ir gaidijusi nakamos radiniekus, lai iesniegtu prasibu par vina lidzekliem un ipašumiem, kuru vertiba ir 17,5 miljoni sterlinu marcinu, bet neviens to nav izdarijis, man personigi nav izdevies atrast kadu no vina radiniekiem. Es ludzu jusu piekrišanu uzradit jus Bankai ka tuvakajam miruša radiniekam, lai ienakumus no ši konta, kura vertiba ir 17,5 miljoni GBP, varetu jums izmaksat.

Darijums tiks sadalits šada proporcija: 55% man un 45% jums. Mana ipašuma ir visi nepieciešamie un svarigi dokumenti, kurus var izmantot šaja darijuma. Man ir nepieciešama jusu godiga sadarbiba, konfidencialitate un uzticiba, lai mes varetu redzet šo darijumu. Es garanteju jums 100% panakumus šaja darijuma. Esiet drošs, ka šis darijums tiks izpildits saskana ar likumigu vienošanos, kas pasargas jus no likuma parkapumiem gan šeit, Lielbritanija, gan jusu valsti.

Ja jus spejat tikt gala ar Å¡o darijumu, ludzu, sazinieties ar mani, sniedzot Å¡adu informaciju, lai mes varetu turpinat:

1. Jusu vards un uzvards:
2. Talruna numurs:
3. Kontakta adrese:
4. Vecums:
5. Dzimums:
6. Nodarbošanas:
7. Jusu valstspiederiba:

Pec metodiskas meklešanas es nolemu ar jums sazinaties, cerot, ka šis priekšlikums jums bus interesants. Ludzu, apstiprinot šo zinojumu un noradot jusu interesi, es jums sniegšu vairak informacijas.

Jusu piekrišana šim e-pastam un biznesa priekšlikumam tiks augstu noverteta.

Ar laba velejumiem,
Kriss Viljamss

Anti-fraud resources: