joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Yvonne Raymond Foundation" (may be fake)
Reply-To: <DHLglobalservice@post.com>
Date: Tue, 16 Apr 2019 21:57:22 +0200
Subject: Kära Herr/Fru

Hälsningar till dig,
 
Jag är säker på att detta mail skulle komma till dig som en överraskning eftersom vi aldrig har träffat förut och du skulle också fråga varför jag har bestämt mig för att välja dig bland de många Internetanvändarna i världen, jag kan precis inte säga varför jag har valt dig men var inte orolig för att jag kommer i fred och något väldigt positivt ska hända med ditt liv just nu och till andras liv genom dig om du bara kan läsa och smälta meddelandet nedan.
 
Innan jag går vidare, tillåt mig att ge dig lite av min biografi, jag är Fru Yvonne Raymond, 74 år gammal kvinna och fru till sen Dr Romano Raymond, som dog i en plan krasch måndagen den 7 september 1998 GMT 15:22 NL medan de flyger från New York till Genève. Vänligen se sidan nedan för mer information.

 
http://www.cnn.com/WORLD/9809/swissair.victims.list/index.html

Efter min mans död blev jag chef för hans investering och nu när jag är gammal och svag har jag bestämt mig för att tillbringa resten av mitt liv i min Ranch innan jag äntligen lämnar världen, men före min mans död hade vi en plan att använda de sista dagarna av våra liv för att donera hälften av vad vi har arbetat för till de mindre privilegierna och välgörenhetshemmen och den andra hälften för oss själva, familjemedlemmar och nära vänner och det är så olyckligt att min man inte lever idag för att göra det här med mig och jag är väldigt svag och gammal nu, därför har jag bestämt mig för att göra detta filantropiska arbete på uppdrag av min sena make.
 
För närvarande har jag tagit ut nästan hälften av våra tillgångar till flera välgörenhetshem och till några av de mindre privilegierna i olika länder. Trots överenskommelsen mellan min sena man och jag att ge stöd till de fattiga, kom vi också överens om att ge stöd till en individ som vi inte har träffat tidigare i livet på grund av det faktum att vi fortfarande var unga i livet får vi en anonym hjälp från en individ vi inte visste och som vi inte har kunnat veta till datum, gjorde den effekt vi fick av en sådan gest det att vi gjorde detsamma.

Jag är ledsen att informera dig om att du aldrig kommer att få chansen att känna mig, för jag har just avslutat det uppdrag som min man och jag har kommit överens om före hans plötsliga död och du råkade vara mottagaren av vår sista vilja, därför behöver jag du gör mig en tjänst genom att acceptera vårt erbjudande.

Jag deponerade en check i summan av $ 2.000.000.00 (två miljoner USD) med DHL NL för fyra veckor sedan för att leverera till dig, men jag var väldigt sjuk så jag kunde inte skicka dig ett mail till idag. vad du måste göra nu är att kontakta DHL COURIER SERVICE NL så snart som möjligt för att veta när de ska leverera ditt paket till dig. För din information har jag betalat för leverans av avgifter, försäkringspremie och clearingcertifikat av kontrollen som visar att det inte är en drogpenning eller är avsedd att sponsra terroristattacker i ditt land. Du måste kontakta DHL EXPRESS NL nu för leverans av din check med denna information bellow;

DHL EXPRESS SERVICE CENTER
Kontaktperson: Herr Bernard Jensen
E-postadress: DHLglobalservice@post.com

Återigen ska du inte betala för leveransavgiften, försäkringspremien och clearingcertifikatavgiften för checken eftersom jag redan har betalat för dem, det enda pengar du förväntas betala är $925 för kontrollen av kontrollen hittills . Jag skulle ha betalat avgiften men företaget insisterade på att jag inte borde, eftersom de inte vet när du kommer att kontakta dem och för att undvika dödsrörelse eller ytterligare kostnader. Du ska bekräfta nedanstående information till dem för att undvika misstag på leveransen.

Postadress:
Fullständiga namn:
Direkt telefonnummer:

Nedan finns säkerhetskoden: (NLD/587/58725) för ditt utkast, du ska också presentera dem för verifiering före leverans. snälla försök att kontakta dem så fort du får det här meddelandet för att undvika ytterligare förseningar. Jag meddelade också att jag inte längre kommer läsa mina e-postmeddelanden eller surfar på Internet, eftersom jag har gått helt från omvärlden till min ranch, just nu Jag har inget att göra med bilar, e-postmeddelanden och annan lyx, all vidare korrespondens ska vidarebefordras till kurirföretaget för leverans av din check till dig.

Med vänliga hälsningar,
Fru Yvonne Raymond

Anti-fraud resources: