joewein.net   joewein.de LLC
fighting spam and scams on the Internet
Try our spam filter!
Free trial for 30 days
  jwSpamSpy

Home
About Us
Spam
419/Nigeria
Fraud
Contact

"419" Scam – Advance Fee / Fake Lottery Scam

The so-called "419" scam is a type of fraud dominated by criminals from Nigeria and other countries in Africa. Victims of the scam are promised a large amount of money, such as a lottery prize, inheritance, money sitting in some bank account, etc.

Victims never receive this non-existent fortune but are tricked into sending their money to the criminals, who remain anonymous. They hide their real identity and location by using fake names and fake postal addresses as well as communicating via anonymous free email accounts and mobile phones.

Keep in mind that scammers DO NOT use their real names when defrauding people.
The criminals either abuse names of real people or companies or invent names or addresses.
Any real people or companies mentioned below have NO CONNECTION to the scammers!

Read more about such scams here or in our 419 FAQ. Use the Scam-O-Matic to verify suspect emails.

Click here to report a problem with this page.

 

 

Some comments by the Scam-O-Matic about the following email:

Fraud email example:

From: "Dr Sir James Mcpherson" <gavrels1@lacipres.org>
Reply-To: "Dr Sir James Mcpherson" <zenithbankukltds@gmail.com>
Date: Sun, 19 Nov 2017 14:54:59 +0000 (GMT)
Subject: =?utf-8?Q?TELEGRAFISK_=C3=96VERF=C3=96RANDE_MEDDELANDE.?=

Zenith Bank (UK) Ltd
39 Cornhill London
EC3V 3ND
Storbritannien
tel: +44 70 8646 8527
Fax: +447043071539

Kära, uppskattade kund,


TELEGRAFISK ÖVERFÖRANDE MEDDELANDE.

Vi meddelar härmed dig officiellt om din fond Telegrafisk Överföring via vår bank, Zenith Bank (UK) Ltd Storbritannien, till ditt bankkonto, som har officiellt godkänts av förvaltningen av Världsbankens schweizare (WBS) för att kreditera summan av USA $ 5.500.000.00M Dollars till ditt bankkonto.

Observera att jag har börjat behandla din betalning och alla saker som gäller omedelbart återbetalning av dina medel kommer att utföras inom kortast möjliga tid från den tidpunkt då vi fick din Nedan nödvändiga information.

Observera också att chefen för Zenith Bank (UK) Ltd kommer att underteckna din betalningsrådgivning och en kopia av rådet kommer att skickas till Världsbanken i Schweiz för vissa rekordändamål. Under tiden har du fått din information och dina fullständiga kontaktuppgifter från vår forskningschef. Bärare Sarah Collins kommer att agera för din räkning för att få en Ingen Bostadsavslutningsformulär för omedelbar frigivning av din fond.

Denna fond var en del av den inlämnade presidenten Saddam Hussein i Irak-upptäcktsfond med Världsbanken i Schweiz, som den schweiziska banken har beslutat att fördela det generöst för att hjälpa några lyckliga individer, och Europeiska unionen är överens med den schweiziska banken att distribuera fonden till 700 hundra tusen människor i Amerika, Europa och Asien och Afrika i andra för att förbättra sina företag.

Bekräfta därför nedan informationen noggrant, eftersom det här kontoret inte har råd att vara ansvarigt för felaktig överföring av pengar eller som är ansvarig för någon fond som krediterats ett okänt konto.


Det enda som krävs av dig är att erhålla formuläret för icke-bostadsrätter så att vi kan kreditera ditt konto direkt via telegrafisk överföring eller genom någon av våra motsvarande banker och skicka kopior av överföringsdokumentet till dig och dina banker för bekräftelse.

Skulle du följa våra direktiv kommer dina medel att krediteras och reflekteras på ditt bankkonto inom fem (5) bankdagar från
dagen du får denna blankett för utebliven bostad.

För ytterligare detaljer och hjälp med denna Remittance Notification,
vänligen vidarebefordra din

FULLSTÄNDIGA NAMN:

Fullständig kontaktadress:

TELEFON och FAX NUMMER:

Direkt till min e-postadress:

Med vänliga hälsningar,
Herr DrJames Mcpherson
Chef, International Banking Division
Zenith Bank (UK) Ltd

Anti-fraud resources: